Saturday, 17 September 2016

Dhuvadhasi Sambar

துவாதசி சாம்பாருக்கு தேவையானவை :

    காய்: கடலை, மொச்சை, அவரை, அவுத்திக்கீரை, சுண்டைக்காய், நெல்லிக்காய், மாங்காய், பிடிக்கருணை, புடலை, கொத்தவரங்காய். பாகற்காய், வெள்ளை பூசணி, சிவப்பு பூசணி, வாழைப்பூ, வாழைத்தண்டு, சேனைக்கிழங்கு, சக்கரவல்லி கிழங்கு.

     பாசிப்பருப்பு - 1 1/4  cup or as reqd
     Green chilly - 2
     Tomato - 1 1/2
     Tamrind water -  Little
     Sambar thool - 2-3 tbsp
     Mustard seeds - 1tsp
     Cumin seeds - 1 tsp
     Curry leaves - a sprig
     Salt, oil, water - As reqd



Method:

Pressure cook veggies for 1 whistle and set aside.
Boil dal and mash it.
Heat oil in pan and add in mustard seeds,cumin seeds.
Add in curry leaves, cook in low flame.
Add in tomato and chilly and saute.
Or you can add tomatoes and chilly while boiling dal and mashed them.
And in boiled veggies, tamrind water, salt.
Add in sambar thool and cook in low flame.
Garnish with coriander leaves.


வடையும் செய்து படைக்கவும்.

No comments:

Post a Comment